tirsdag 25. april 2017

Legge torvtak

Legge torvtak

Jeg skal legge torvtak på et hus til someren, men er ikke sikker på hvordan det gjøres. Kan noen forklare meg hvordan det gjøres, muligen legge ut noen. Dagens torvtak – en sikker og varig konstruksjon. Et torvtak som lekker betyr mye ekstra arbei det er ingen spøk å legge om. Riktig valg av produkter, og litt.


Legge torvtak

Utførlige opplysninger om torvtak finnes forøvrig i NBI Byggdetaljblad 544. Legging av torvtak i det århundret er blitt en mye enklere affære. Før i tiden var det hardt arbeid å legge torvtak.


Finn ut hvor lett det er blitt her! Folk flest er vel enige om at torvtak er vakkert, men at det først og fremst hører til hytter,. Og, hvordan legger man og steller torvtak ? Legg avlastning på takvinkel over. Dette var den tradisjonelle måten å legge torvtak på.


Vurderer du torvtak til hytta eller kanskje til og med boligen,. Legge selv: Ja, det er selvfølgelig mulig men sannsynligvis vil du ha hjelp av kyndige. Skifer på taket har lange tradisjoner.


Dersom glatt plastdekke brukes, kan en legge netting over for at torven skal sette seg bedre. Har du, eller skal du legge torvtak ? Jordblanding til torvtak l. Taktorv i storsekk er en meget rask og økonomisk måte å legge taktorv på ved. Her finner du utførlig beskrivelse av hvordan man legger nytt torvtak samt en beskrivelse for vedlikehold av torvtak. Dokumentasjonen kan du laste ned som pdf-filer. Sjekk derfor om hytta er riktig dimensjonert.


Norge, som holdes lys levende i dagens hyttekultur. Men allerede i steinalderen visste man å sette pris på torvens. Skal legge torvtak på en liten hytte, tak arealet er bare ca 42m2. Hytten er av tømmer og har åstak med bærende 22mm taktro.


Vi bruker nye materialer og metoder, men det er samtidig viktig å vite hvordan torvtak ble bygget av våre forfedre. Eksempel på oppbygning av torvtak over uoppvarmet bygning. Taket har tettesjikt av undertaksbelegg og plastplate. Denne anvisningen beskriver tekking med. Ved å benytte kranbil som løfter sekken opp på taket blir det heller ikke noen fysisk anstrengende jobb.


Kan noen gi meg et anslag på hva jeg må regne med av pris for torv til et torvtak (kun torven). Gress på taket - mer en bare bonderomantikk. TORVTAK LEGGING OG VEDLIKEHOLD torvtak. Enten det er drømmen om en håndlaftet fjellhytte i gammel byggeskikk eller en moderne hytte. For det første er den enklere å montere.


I programmet vi laget hadde vi med oss Jan Dalen som lever av å legge torvtak. Leverer hageprodukter til hagemarkedet. For å få best mulig resultat, har vi gjennom systematisk produktutvikling og moderne teknologi, utviklet et torvtak som både er enkelt å legge og vedlikeholde. Hvorfor bruke kompakt torvtak ? Naturtorv AS holder til på Oppsjø industriområde på Ål i Hallingdal.


Legge torvtak

Vi legger torv på hele øst- og vestlandet. Nå om våren legger du grunnlaget for et frodig torvtak gjennom sommerhalvåret, til taket ikler seg høstens farger. For å unngå at torva siger kan man legge inn en midlertidig hjelpetorvvol som holder torva på plass over reparasjonsstedet.


Men likhetene ellers er få. Derfor er det ikke gitt at man kan legge torv på en gammel hytte. Torv direkte på membranen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg