fredag 16. september 2016

Sparkle brannmur

Alt av datautstyr for deg. Sandsparkel = ferdigblandet sparkel = pastasparkel = lang tørketid = synk og sprekk = sparkle i flere omganger. Sementbasert sparkel = pulver som blandes i vann. Vi er lei teglsteinsmuren bak peisen, og ønsker nå heller en helt slett brannmur.


Hvordan kan vi på enkleste måte få brannmuren slett uten å måtte rive. Tørrmørtel til innmuring av røykrør - pussing av brannmur - muring av ildsteder, piper m. Vi ønsker å få brannmur og pipe/skorstein helsparklet. Vi har akkurat fått satt inn ny peis. Bruker du Superplan til å støpe inn varmekabler, blir ikke skiktet høyt nok.


Brannmur 1250x1000x50mm brannmurplate 29- per pla Kjøp. Mens du ikke kan sparkle så tynt med Termoplan som med Superplan, sier Syversen. Disse er tyngre og leveres i størrelser på 60x1og det blir flere skjøter å sparkle. Et mm lag med murpuss er også et alternativ.


Vi leverer og monterer Scamotec brannmursplater godkjent av Sintef Byggforsk! Ofte trenger man brannmur når nytt ildsted skal monteres. Krav til brannmur kan være. På brannmur og piper anbefales Rapid.


Ved reparasjoner ved utvendige hjørner av vegg og grunnmur, brukes en plate eller en plankestump å sparkle mot,. Med gipspuss og det rette verktøyet kan du enkelt sparkle en ujevn vegg rett. Det er billig og kan legges på i centimetertykke lag. Har en lecapipe som er pusset,men som trenger litt sparkling før maling. Kan jeg bruke vanlig byggsparkel eller vil denne sprekke pga varmen.


Sparkle eller puss og mal over. For sikkerhets skyld ville jeg spurt i et byggvarehus og fortalt hva slags maling som er brukt. Er den vannbasert er det ikke noe. Du må sparkle igjen fuger, og slette ut steinen med en sparkelmasse som er beregnet for mur.


Dette prosjektet vil ta ganske mye mer tid. En gul eller rød teglsteinsvegg fra 60- eller 70-tallet kan enkelt bli mer tidsriktig. Våre brannmurer er testet og godkjent av Sintef.

Sparkle brannmur

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg