onsdag 27. september 2017

Impregnering av trevirke

Alt du trenger av bo- og byggevarer. Se hele utvalget i vår nettbutikk! Eksteriørmaling finner du på Maxbo. Maling og lakk til bruk på metall. Ja, det finner du på Maxbo.

ZapMeta Tilbyr Oversikt fra Søkemotorer. Skjæring og høvling av grovt kvalitetstømmer til laft og restaurering. Nordiske impregneringsklasser.


I Norden er det etablert fire impregneringsklasser for impregnert trevirke. Disse er basert på Norsk Standard NS-EN 3– Tre og. Trykkimpregnert trevirke er beskyttet mot råte- og insektangrep og har betydelig lengre levetid enn uimpregnert trevirke.


Vanligvis trykkimpregnerer vi med kobbersalter (Cu). Erfarne brukere av trykkimpregnert spør oss ofte om kvaliteten er like god som før.

Jeg har etter det fattet stor interresse for temaet trykkimpregnert trevirke. Tanalit og Volumanit er brukt til impregnering. Trevirke som er behandlet med kreosot og som ikke lenger skal brukes,. Krom- eller arsenbehandlet trevirke (CCA-impregnert trevirke ) Det er forbudt å importere, eksportere og omsette krom- eller arsenbehandlet trevirke. Det stilles en del spørsmål rundt impregnert trevirke i. Utfordringen er at det i praksis er vanskelig å skille mellom CCA- og Cu- impregnering ved.


Kobberipregnert trevirke. Royalimpregnert tre er et vakkert og stabilt trevirke av furu med lang levetid. Men, det er vanskelig å se forskjell på ulike typer impregnering ,. MAXBO har konstruksjonsvirke til stendere, takbjelker, sperrer og bjelkelag.


Kjøp på nett eller i butikk. Gammelt (trykk)impregnert trevirke kan inneholde CCA (kobber og verstingstoffene krom og arsen) og tjærestoffet kreosot. Det har lenge vært strenge restriksjoner for å bruke kreosot til impregnering av trevirke.


Kreosot inneholder kreftfremkallende stoffer. Et EU-vedtak gjør nå at dette skjerpes ytterligere inn. Nytt eller sugende trevirke behandles vått-i-vått.

Forskrift om forbud mot CCA- impregnering. Kommentarer til forskriften. Generelt: Regjeringen har som et nasjonalt, langsiktig strategisk mål at bruk. Riktig behandling av trevirke er en forutsetning for både utseende og lang levetid.


En oppdatert anvisning i Byggforskserien gir gode råd. Impregneringen beskytter trevirket effektivt. Byggmax’ trevirke leveres i varierende lengder på.


Treimpregnering, behandling av trevirke med beis, organiske eller metallorganiske forbindelser løst i råolje, saltløsninger, kreosot, plast m. Det betyr at trevirke som holdes tørt. Kombinasjonen av trevirke og PE-plast kan bli innledningen på et nytt industri-eventyr i Hallingdal. Det er i hvert fall drømmen til daglig leder i Hallingplast AS. Denne bruksanvisningen gjelder for trykkimpregnerte furugulv på terrasser. Lunawood er et norsk, varmebehandlet treverke.


Trevirket fremheves som et reelt alternativ til tropisk trevirke og kobberimpregnerte materialer. Sto leverer produkter som gjør dette kostnadseffektivt og med minst mulig. De materialene som leveres med miljøvennlig impregnering , er vanlig bordkledning i flere dimensjoner,.


Råte oppstår når visse sopptyper angriper friskt trevirke. Tradisjonell impregnering er ofte ingen god beskyttelse mot sopp og råte De. Marnar Bruk Royal er mer miljøvennlig og krever mindre vedlikehold enn annet impregnert trevirke. Velg den fargen du ønsker, og glem tidkrevende malearbeid. Sibirsk lerk, et uimpregnert alternativ.


Lerk fra Sibir er en tresort som står meget godt mot fuktangrep, og trelasten brukes som den er, uten impregnering.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg