onsdag 29. november 2017

Listeid båttrekk

LISTEID BÅTTREKK Gå innenskjærs forbi Lista. Når det er rusket på havet, er det lunt og fint i Framvaren, Helvikfjorden og Kjørrefjord. Båt-trekket er åpent i fellesferien, hele dagen hvis behov. Ellers i sommersesongen, etter avtale. Vi tar båter opp til ca fot.


Listeid båttrekk

Lister Friluftsråd er et interkommunalt samarbeid mellom kommunene Farsun Flekkefjor Hægebosta Kvinesdal, Lyngdal og Sirdal stiftet 23. For å slippe bølger og urolig vær er det perfekt å kunne gå. Hei Noen som vet om dette fortsatt er åpent? Evnt hva er max størrelse på båt som kan trekkes over? Må jo bare prøves hvis mulig.


Henrik avbildet på familiens vannskuter tidligere i år da han tok Listeid båttrekk for å slippe å kjøre ut på det åpne havet utenfor Lista. Listeid (Listi, i den lokale uttalen) kalles landet mellom Eidsfjorden og Framvaren i Farsund. Denne smale landtungen er alt som holder Lista sammen med fastlands-Norge. En kanaltunnel vil gå litt nord for der det har vært båttrekk i mange år.


New Asia Chinese restaurant Rederiet Hotell og. Fantastisk dag på Listeid ! Og det gikk knirkfritt å dra den over tonn tunge kabangen opp den bratte kneika fra Framvaren. Skjærgården i Lister er variert, et Norge i miniatyr.


Båttrekk på gamlemåten over Listeid. Norman Sundt, Hilda Sundt, lokal hjelpemann, Rolf Jr. Finn Sundt og Jens Larsen. Fritidsbåter og fiskebåter er fraktet over Listeid i flere hundre år, og båtfolket er takknemlige for at Turid og Eilef Liland holder i gang det unike.


See separate webpage for the service (link båttrekk ). NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 1dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er. Ekteparet Turid og Eilef Liland er i gang med sin femte båttrekk -sesong. På noen dager med stygt vær kom det ikke en båt til Listeid og.


TILDELT AV BÅTMAGASINET Sommer Farsund Mat- og båtmessen Bryggedansen American Festival Sandmoro Kaperdagene Kaperspillet Aktiviteter Natur Severdigheter Utgitt av. Framvaren, med båttrekk over Listeid til Eidsfjorden, en vanlig reiserute mellom Farsund og Flekkefjord. I tillegg foregikk her lokal transport av blant annet ved. Ved Listeid har man videreført tradisjonen med båttrekk over til Sigersvol og man unngår derved den.


En eventuell kanal kommer til å gå omtrent der det har vært båttrekk i mange år. Stortinget kanaler både over Spangereid og Listeid. Dersom du kvier deg for å gå rundt Lista finnes det muligheter med båttrekk. Sigersvold på vestsiden til Listeid som er inne i Framvarden som er en helt.


I fjordens sydvestre hjørne ligger Listeid hvorfra det er båttrekk over. Nord for Varnes fort ligger innseilinga til Sigersvoll og båttrekket over til Listeid i. Nå kan du få nyhetsbrev fra sjefredaktøren! Vebjørn sender deg en kort liste over saker og debatter han mener du bør prioritere å lese. Lista-landet avgrenses av fjordarmen Framvaren i øst, og Listeid i nord.


Det er knyttet store nasjonale verdier til Listalandskapet,.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg