tirsdag 22. januar 2019

Tørking av tømmer

Har en del gran eg har tenkt å sage opp til plank til et låvegulv. Gjennom Laftekompaniet kvalitetskontroll har man god kontroll på tømmer , tørking og laftekvalitet. Vi har års erfaring fra deleid. Stokkene må tørke i minimum tre år før de er klare til bruk.


For å kunne holde på kontinuerlig, må vi til en hver tid ha nok tømmer til tre. Da vil det få små sprekker jevnt fordelt rundt hele stammen, mens hurtig tørking gir færre,.

Skal bruke tømmer fra egen skog til å sette en eldre løen i stand igjen. En favn rå ved kan veie opptil to tonn, men etter tørking er vekten nede på under et tonn! Hvor lenge må gran ligge før eg kan sager den opp til tømmer ? Volumet minsker også med inntil ti prosent.


Nyhogd tømmer tar månedsvis før det er tørt nok til bruk. Etter tørking veier den samme favnen i underkant av tonn! Vær også oppmerksom på at volumet reduseres med ca.


TØRKING AV TRE EMNER N år man samler på emner til tresløyd er de som regel råe når man finner dem. Når man dreier kan de selvfølgelig dreies.

Tinnoset Bygg og Laft leverer laftebygg og stavbygg i alle størrelser. Noen fortalte meg at så lenge man bruker tykke tømmer så er dette ikke noe problem, da tørking av treverket er kritisk bare for tynne planker som kan få. Når du tømmer oppvaskmaskinen, tar ut glassene, løfter ut plastbollen.


Det føles halvferdig ut, ikke sant? Byggforsk-seriens blad 525. Kammer med tørking ned til. Tømmer som blir liggende uten. Vårt sagbruk har sertifiseringene.


Tørt tømmer gjør at glipper i laftet begrenses til et minimum ved tørking. En laftet konstruksjon passer perfekt in i naturen og skaper en. Vi benytter alt avfall fra produksjonen til tørking av tømmer og oppvarming av egne bygg.


Skurlast lages av rundt tømmer , mens høvellast etter tørking i tillegg blir høvlet og justert slik at de blir helt plane, glatte og eventuelt får en profil. Deflestebetraktningeridenne Fokuspåtrevilomhandlevarm-luftstørking,somrepresenterer denstørsteandelen. Tørking av takåser Takåser saget på kanter,.


Har endel skog som har blåst overende i vinter. Måle og dokumentere trefuktighet. Vi gir råd om korrekt måleteknikk og organisering av fuktighetsmåling i tre.


At barka tømmer tørkar snøggare var viktig der ein nytta fløyting, etter som det då var mindre tømmer som søkk. Likevel rekna ein med at på 2.

Høvellast blir etter tørking og høvling, justert slik at de blir helt plane, glatte og kan deretter påføres en profil. Vi tilbyr proffesonell design i handlaftet tømmer fra de minste gjestehyttene og opp til drømmeslottet ,. Lafting fra de som kan det. Furua er fra naturen impregnert med harpiks og tjærestoff – dette gir lang levetid - tenk lafting, tømmerhus eller tømmerhytte. Fører til tørking og krymping etter at listene er montert, noe som lett medfører oppsprekking, særlig rundt spiker. Sømåen Tradisjonshandverk ønsker på sikt å kunne være selvforsynt med tømmer og materialer til restaureringsprosjekt.


Vi eier ei bandsag som egner seg til å. Vi leverer trelast til industri og videreforedling både i Norge og internasjonalt. Moelven Mjøsbruket sager cirka 200. Disse trærne blir stabile materialer som vrir seg lite ved tørking. For mange bønder er flis en tilgjengelig energikilde som ikke konkurrerer med hverken matproduksjon eller tømmer til treforedling.


Her ligger de til luft tørking i ett år eller to, så flytter jeg de inn i ett tørkerom i verkstedet. Her må de ligge i enda ett til to år før jeg kan bruke de. Dette innebærer for eksempel rengjøring av gulv, tørking av bord og tømming av søppelkasser.


Vi tømmer og rengjør dødsbo. Saging av tømmer : kan tilby leigesaging med Logosol sagbruk med opp til 80cm stokkdiameter. Vi følger produksjonen av limtrebjelke fra tømmer gjennom saging, tørking , fingerskjøting, høvling, liming og pakking til den ender som mønebjelke i et hus.


Trelast er en fellesbetegnelse på skurlast og høvellast laget av treverk.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg