tirsdag 9. februar 2016

Diffusjonstett undertak

Gode råd og byggregler ang. Det finnes flere typer undertak på markedet og man skiller generelt. Man skiller også mellom diffusjonsåpent og diffusjonstett undertak.


Icopal Monarflex Monarfol er et diffusjonstett , forenklet undertak for kalde, ventilerte konstruksjoner. Fremstilt av miljøvennlig polyetylen - se her!

Vurderer du å bruke diffusjonsåpent undertak på neste byggeprosjekt? Her er tre ting du bør vite før du setter i gang med monteringen. Diffusjonsåpne og diffusjonstette undertak for montering rett på sperrer eller på taktro.


Diffusjonstett undertak TOPIT Polyester D-polyester undertak er beregnet brukt som undertak for takstein, takshingel, platetak, skifertak og lignende. Jackon membrane board er en diffusjonstett våtromsplate, som er velegnet til underlag for fliser mot kalde vegger i våtrom. Skarpnes Asfalt 7SKdiffusjonstett undertaksbelegg er et moderne høykvalitetsprodukt som gir maksimal tetting og erstatter tradisjonell papp.


Undertak som kan legges direkte på takstolene uten fast taktro (forenklet undertak ). Produktet er meget diffusjonsåpent og forsterket mot gjennomtramp.

Stangeskovene tilbyr takprodukter fra Skarpnes. Du kan være sikker på at taket holder seg. Den informasjonen de hjelper oss å samle inn brukes til å forbedre. I Sutak-systemet inngår også en selvbærende pipeflens i glassfiber medfolie slik at man oppnår et helt tett undertak.


Kan monteres på eksisterende underlagspapp. Brukes til undertak , undergulv, emballasje, byggeavskjerming, underkledning bak gips mm. Platene er bygd opp i tre lag som er symmetriske om midtsjikt.


Diffusjonstett papp, bygningspapp som på forskjellig måte er gjort særlig tett mot vanndampdiffusjon (se diffusjon). Snitt av tak med mm høy luftespalte under diffusjonstett undertak. Du skal da diffusjonstett tekking over OSB platene ? Det er vel da i praksis vindsperre og ikke diffusjonsåpent undertak du spør om.


Ofte brukes asfalt vindtett. I år har Kari og Brede Sylju bodd i huset sitt på Jessheim. I mai i fjor stolte de på at et nytt tak fra det profesjonelle taktekkerfirmaet Gran.


Bredt utvalg av papp hos Byggmakker. Veggpapp, grunnmurspapp og tape til vindsperre og dampsperre. Handle enkelt på nett - hent i butikk.

Peter Blom og Sivert Uvsløkk Bygg tett – og ventiler rett! Her er skråtak på loft isolert fra takplater og opp til undertak. Ikke plast i tak, bak knevegger er det. Veltitech 1- robust damptett undertak for faste takkonstruksjoner med ru-panel e. Et rimeligere diffusjonstett undertak til bruk på kalde, ventilerte. Kombinert undertak og vindsperre monteres slik at undertaket både danner et lufttett og vanntett sjikt.


Diffusjonstett armert plastfolie for undertak. Egner seg godt i uisolerte takkonstruksjoner (garasje, drifts- og landbruksbygg). Sepa Basic er et vanntett og diffusjonstett undertak. Filmtex 30x25m Diffusjonstett Undertak. Et meget rimelig alternativ der det ikke er nødvendig med diffusjonsåpne løsninger, eksempelvis på.


Grimstad Garasjene viser deg hvordan du legger undertak. Armeringen gjør platen tråsikker. Bruksområder: -OSBgjør seg utmerket som undertak , undergulv, emballasje,. Sterling OSBer å regne som et diffusjonstett materiale.


For å hindre at vanndamp trenger inn i konstruksjonen, legges et damptett lag, en dampsperre av diffusjonstett papp eller plastfolie,. Gammel papp må tas bort da denne er diffusjonstett. Det legges ny vindsperre på bordtaket, og deretter ny luftespalte og undertak ,.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg