onsdag 25. desember 2019

Sellerirotpure

Skrell og skjær selleriroten i små biter. Ha alt over i en kasserolle og tilsett melken. Kok opp og la det koke til nesten all væsken har fo. Røtter og beter er blitt populært. De beste restauranter har egne retter med beter, med jordskokk og med selleri- og persillerot.


Vil du ha god mat uten noen fiksfakserier bør du prøve denne oppskriften på enkel og smakfull middag med lammekoteletter.

Reinsdyrplomme, eller flatbiff av reinsdyr, sitter på innersiden av låret og egner seg godt for helsteking. Jeg er stadig på jakt etter nye og spennende. Denne oppskriften er med sellerirotpuré, grønnsaker og. Er du lei av blomkålmos, brokkolimos? Da kommer du til å elske meg nå hehe Jeg lagde nemlig sellerirotpure i dag, og det er noe av det beste jeg har smakt til å. Fine og saftige baconburgere - Lavkarbo.


Kjartan Skjelde serverer eple- og sellerirotpuré til kremet reinsdyrgryte. And er populært som festmat og serveres til f.

Første gang jeg smakte balsamicosaus var til et breiflabbmåltid jeg tilberedte for mer enn år siden. Skjær kjøttet i porsjonsbiffer. Temperer biffen før de stekes i varm panne med nøytral olje, hvitløkfedd (med skall) og frisk timian. Kok poteter og sellerirot møre, slå av vannet.


Pisk melk, grønnsaker og smør sammen til god konsistens. Smak til med salt og pepper. Sellerirot smaker nydelig til de fleste typer kjøtt og fisk. Enkle grep og kjapt, godt og smakfullt resultat.


Dette er en rett som virkelig gjør susen ved middagsbordet. Nøtter og tørket frukt krydret med IPA-øl gir en. Forrige uke var det på alt frukt og grønt på obsen, noe som resulterte i sikkert kg grønnsaker på veien hjem.


At grønnsaker er ferskvare, og dermed ikke. Vi forsøker å ha fisk minst to ganger i uka, og laks er jo tilgjengelig, billig og ikke minst sunt. Junior vil ikke ha laksen stekt i panne, han liker den best. Kokkane ved Knutholmen steiker torsken som NRK Sogn og Fjordane har vært med å fiske.


Dei serverer fisken med blåskjelsaus med kråkebolle. Prøv et fylt lammelår, smaker godt med en god potet- og sellerirotpuré.

Pakk selleriroten inn i aluminiumsfolie og bak den i ovnen på 2grader. Mos den med smør (smak til med salt og pepper). Server på spiseskjeer med en bit valnøtt.


Det er enkelt å lage og smaker veldig godt. Da er det enklere å skrelle den Skyll sellerirotskivene godt. Dette trenger du: Gårdsand Andeconfit store røde epler ss smør ss flytende honning.


Den fine røyksmaken av pølsene balanseres mot den milde og myke rotfruktpuréen. Tomatsalsaen setter en ekstra spiss på retten. Som nevnt tidliger så nærmer elgjakten seg raskt ( årets høydepunkt for herren i huset) og fjorårets resultat må spises opp.


Dagens middag ble derfor helstekt. Dette lager du i hvert fall på en halvtime, og jeg er fan av kjappe. Helstekt kalkun er skikkelig festmat som ofte serveres på nyttårsaften eller til julemiddag.


Lammecarré med sprø urteskorpe oppskrift med kalorier, allergener og pris. Oppskrift på lammecarré med sprø urteskorpe, rødvinssaus og sellerirotpuré. Denne enkle oppskriften er et godt eksempel på hvordan men kan gjøre hverdagsmaten litt mer spennende og smakfull. Denne lammesteken er av helt klassisk karakter. Med bare g karbohydrater per 1gram er sellerirot unntaket som bekrefter regelen om at man ikke skal spise grønnsaker som vokser under jorden på.


Jeg elsker sellerirot i alle former. Synes den er helt grei som mos uten noen tilsetninger og jeg. Bare kokt og most - men er jo ekstra godt med en slant fløte og en.


Mos av sellerirot er skikkelig godt og et flott tilbehør til mange retter, i tillegg er den enkel å lage. Jeg har skrevet om den før men da inni innlegg med andre.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg